توضیح گام به گام روند درمان

توضیح گام به گام روند درمان

روند درمان چاقی در کلینیک در یک نگاه

  1. شرکت در سمینار گروهی
  2. انتخاب مشاور
  3. انجام آزمایشات، سونوگرافی و اندوسکوپی
  4. ویزیت پزشک تغذیه و روان پزشک
  5. قرار ملاقات با جراح و تعیین نوع عمل و زمان عمل در صورت کاندید بودن
  6. تهیه پکیج لوازم قبل از عمل
  7. تکمیل پرونده پزشکی
  8. انجام ویزیت های دوره ای
  9. دانلود دفترچه راهنما pdf

خلاصه روند درمانی بیماران کلینیک دکتر علی بیگی

در ابتدای مراجعه فرد شاخص توده بدنی بیمار اندازه گیری شده و با استفاده از دستگاه بادی آنالایزر ترکیب بدن از قبیل درصد چربی، میزان آب، عضلات، استخوان ها، املاح، مقدار لاغری و کمبود وزن، چاقی و اضافه وزن و اندازه گیری چربی موضعی اندام های مختلف مشخص می شود. بر اساس این شاخص بیماران به دو گروه چاقی عمومی و چاقی موضعی تقسیم می شوند.

بسته به نوع پوست، محل تجمع چربی، مدت زمانی که از تجمع چربی می گذرد، وجود یا عدم وجود سلولیت و افتادگی پوست، سن بیمار ، خواست بیمار و هدفی که از درمان دارد درمان موضعی یا جراحی به بیمار پیشنهاد شده و بیمار در سیکل درمان قرار می گیرد. که پس از معاینه بالینی به یکی از مسیرهای زیر هدایت می شود:

درمان چاقی موضعی غیرتهاجمی در کلینیک

درمان موضعی با استفاده از رژیم غذایی متناسب تحت نظر پزشک تغذیه قرار گرفته و با استفاده از دستگاه های لاغری مانند کویتیشن، شاک ویو، ال پی جی و آراف دوره کاهش وزن خود را شروع می کند.

درمان چاقی موضعی کم تهاجمی در بیمارستان
درمان چاقی موضعی تهاجمی (اعمال جراحی) در بیمارستان

روند درمان چاقی در کلینیک به تفصیل

مرحله اول : شرکت در سمینار گروهی دکتر و آشنایی با تمامی روش های استاندارد درمان چاقی در دنیا

در این سمینار که ترجیحا بهتر است بیمار به همراه یکی از نزدیکان درجه یک خود که در تصمیم گیری دخیل است ، شرکت داشته باشد به طور مفصل روند چاقی و راه های درمان ان را بررسی کرده و از آن جا که چاقی یک بیماری بوده و برخلاف تصور عوام که فرد چاق را بی اراده، پرخور، تنبل و شکم باره می پندارند چاقی ناشی از عوامل ژنتیکی و محیطی است و عوارضی همچون دیابت، چربی خون، تنگی نفس، فشار خون، نازایی، بی اختیاری ادرار، کبد چرب، رفلاکس، آرتروز، درد کمر و زانو از عوارض این بیماری است. همچنین درمان این بیماران به سختی از طریق رژیم غذایی و ورزش با یا بدون درمان دارویی میسر می شود و مسلماً نتایج درمان در طولانی مدت مأیوس کننده‏ تر است. امروزه ثابت شده که رژیم و ورزش و رفتاردرمانی به تنهایی تنها در 3 درصد موارد موثر است و 97 درصد موارد نه تنها با عود همراه است بلکه معمولا بیماران از وزن قبل از رژیم هم بالاتر می روند . که امروزه به این رژیم ها رژیم های یویویی گفته می شود و ثابت شده که رژیم های یویو خود از عوامل ایجاد کننده چاقی مرضی می باشد. بنابراین اگر فرد مبتلا به چاقی مفرط باشد از آن رو که ممکن است به هر یک از بیماری هایی که در بالا ذکر شد مبتلا شده باشد و اگر نه ممکن است در آینده نزدیک مبتلا شود، نیاز است تا با درمان جراحی به وزن مطلوب برسد.

استاندارد طلایی جراحی چاقی، جراحی بای پس معده شناخته شده است که کمترین میزان بازگشت در دراز مدت و بیشترین میزان کاهش وزن اضافه بین اعمال جراحی چاقی را داراست. در صورت انجام اعمال جراحی چاقی استاندارد با وسایل مناسب و در مرکز مجهز و به دست جراح مجرب دارای مدرک آکادمیک ، مجموع عوارض مانند اعمال لاپاراسکوپی دیگر نظیر کیسه صفرا است. و در خاتمه سمینار، جلسه پرسش و پاسخ مفصلی برقرار می شود و به کلیه سوالات توسط جراح پاسخ داده می شود کسانی که نمی توانند در سمینار شرکت نمایند کافیست یکی از مشاوران را مطلع ساخته تا روند کار برایشان آسان تر شده و پیشنهاد می گردد حتما DVD یکی از سمینارهای دکتر را از مرکز تهیه نمایند.

مرحله دوم : آشنایی با مشاور اختصاصی تان

در این مرحله به هریک از عزیزان یک مشاور اختصاص می یابد تا در طی این مسیر چه آمادگی های قبل از عمل و چه در ویزیت های بعد از عمل هرگونه مشکلات احتمالی بیمار را حل نماید. مشاور شما در تمام مراحل چه قبل از عمل و چه بعد از عمل شما را راهنمایی خواهد کرد.

مرحله سوم : انجام آزمایش ، سونوگرافی و اندوسکوپی جهت بررسی قبل از عمل

قبل از عمل جهت بررسی وضعیت عمومی و آگاهی از شرایط جسمانی مناسب از بیمار آزمایش، سونوگرافی و اندوسکوپی به عمل می آید. که به متخصصان مربوطه ارجاع داده می شوند.

مرحله چهارم : مراجعه به پزشک تغذیه و روان پزشک

جهت آگاهی از جراحی و زندگی بعد از جراحی بیمار به پزشک تغذیه و روان پزشک معرفی گردیده تا به طور کاملا تخصصی از شرایط و نحوه ی زندگی بعد از جراحی آگاه شوند.

در بعضی موارد ارجاع به پزشک غدد ، ریه ، قلب ، گوارش بسته به شرایط بیمار اضافه می گردد.

مرحله پنجم : گرفتن وقت عمل

پس از انجام بررسی های مورد ذکر، بیماران جهت گرفتن وقت عمل ویزیت شده و پس از بررسی مدارک و سوابق سلامت بیمار، نوع عمل و بیمارستان مربوطه تعیین شده و زمان عمل مشخص می گردد.

مرحله ششم : تهیه پکیج لوازم قبل از عمل

در این مرحله بیمار جهت تهیه پکیج لوازم مایحتاج قبل از عمل راهنمایی می شود.

مرحله هفتم : تکمیل پرونده پزشکی

بیمار به همراه یکی از بستگان درجه یک و با همراه داشتن تمامی آزمایشات و رضایت نامه و گرفتن نامه بیمه به بیمارستان از پیش تعیین شده مراجعه می نماید.

بیماران لازم است شب قبل از عمل مایعات مختصری میل نمایند وصبح روز عمل کاملا ناشتا باشند.

عمل جراحی در طی همان روز بستری و یا در شرایطی روز بعد از بستری با نظر جراح چاقی انجام می پذیرد .لازم به ذکر است که با توجه به اینکه شرایط اتاق عمل و بیمارستان و طول اعمال جراحی به طور دقیق قابل پیش بینی نیست ،ساعت دقیق عمل را نمی توان مشخص نمود اما بیمارانی که برای تاریخ خاصی وقت عمل میگیرند حتما در همان روز عمل خواهند شد مگر اتفاق غیر مترقبه ای بیافتد.

مرحله هشتم: انجام ویزیت های دوره ای

جهت بررسی میزان کاهش وزن و همچنین بررسی دیگر ریز فاکتورهای مورد نیاز بیمار ویزیت های 10 روزه ، یک ماهه ، سه ماهه ، 9 ماهه و یک ساله توصیه می شود.

ویزیت 10 روزه و یک ماهه توسط جراح انجام شده و سایر ویزیت ها توسط پزشک چاقی و پزشک تغذیه انجام شده و در صورتی که بیمار مشکل مربوط به جراحی داشته باشد توسط این پزشکان به جراح برای ویزیت معرفی می شوند. تا در وقت و هزینه صرفه جویی شود. و هر قسمت کار توسط نیروی متخصص آن کار انجام شود.