پیشگیری از ریزش مو

پیشگیری از ریزش مو

ریزش مو پس از جراحی چاقی بسیار شایع بوده و در ٤٠٪ بیماران دیده می شود. ما هر روز تعدادی از موهای خود را از دست میدهم و عواملی نظیر استرس، رژیم نامناسب ، زمینه های ارثی و شرایط آب وهوایی نامناسب باعث تشدید ریزش مو میشوند . ریزش مو به دنبال جراحی چاقی میتواند ناشی از کمبود مواد غذایی و ویتامینهای لازم به دلیل نداشتن رژیم غذایی مناسب و عدم مراقبت های تغذیه ای باشد اما در اغلب موارد ناشی از استرس وارده به بدن به دنبال کاهش کالری مصرفی و کاهش وزن شدید میباشد.

به دنبال کاهش وزن شدید تغییرات هورمونی شدیدی در بدن اتفاق افتاده و اگرچه این تغییرات در جهت تنظیم بهتر و نرمال شدن است اما با استرس برای بدن همراه است و این امر باعث افزایش ریزش مو می شود و تا زمانی که بیمار به وزن ایده آل برسد و هورمون ها به حد نرمال برسند ممکن است ادامه یابد.

ریزش مو پس از جراحی

بطور کلی در افرادی که دچار این عارضه می شوند ریزش مو از ماه سوم تا ششم بعد از عمل شروع میشود در بعضی از افراد زودتر و در بعضی ممکن است دیرتر ظاهر شود اما آنچه مسلم است تمام بیماران بعد از ١٢ الی ١٨ ماه دوباره به وضعیت قبل از عمل برگشته و موهایی باتراکم و قطر نرمال پیدا میکنند.

اگر از آن دسته افرادی هستید که قبل از عمل با استرس های روحی روانی نظیر برحه های زمانی قبل از امتحانات مهم یا در زمان ابتلا به بیماری هایی نظیر سرماخوردگی شدید دچار ریزش مو می شوید به احتمال زیاد بعد از عمل نیز دچار ریزش مو موقت می شوید. ریزش مو از حدود سه الی چهار ماه از عمل آغاز شده و معمولا هنگام ثابت شدن وزن متوقف شده و تا شش ماه پس از آن مجدد رشد کرده و معمولا بهتر از قبل از عمل می شود. بطور کلی احتمال ریزش مو در گاستریک بای پس بیشتر از اسلیو یا باندینگ است زیرا با کاهش وزن بیشتر و سریع تر همراه می باشد.

روش های پیشگیری

درصورتی که کمتر از ۴ ماه از عمل شما می گذرد و دچار ریزش موی شدید شده اید ابتدا باید سایر علل ریزش مو نظیر استرس ، کم کاری تیروئید ، کم آبی ، بررسی شود در صورتی که هیچ یک از عوامل علت ریزش مو نباشد ناشی از عمل و کاهش وزن بوده وموقتی است که برای کند کردن آن می توان از ترکیبات حاوی بیوتین و زینک ویا محلول ماینوکسیدیل 2٪ استفاده کرد که باید به متخصص مربوطه مراجعه کرده تا دستورات لازم را تجویز کند.

یکی دیگر از علل ریزش مو اختلال در ریز مغذی ها میباشد که ناشی از عدم رعایت رژیم غذایی مناسب می باشد لذا ویزیت های دوره‌ای توسط متخصص تغذیه الزامیست.

از دیگر علل ریزش مو اختلالات هورمونی میباشد که باید توسط پزشک معالج تشخیص و درمان شود.