جراحی مینی بای پس معده

جراحی مینی بای پس معده

مینی گاستریک بای پس معده چیست؟

در روش مینی بای پاس (Mini Gastric Bypass) روده باریک قطع نمیشود. در این روش معده کوچک شده به ۱۵۰ تا ۲۰۰ سانتی متری روده باریک متصل میشود.این روش جدید بای پاس عوارض کمتری نسبت به روش قدیمی دارد ولی احتمال ریفلاکس صفرا در این روش بیشتر است که در صورت آزاردهنده بودن، بایستی به روش مرسوم بای پاس کلاسیک تبدیل بشود.

جراحی مینی بای پس معده

چه کسانی کاندید بای پس معده هستند ؟

اندیکاسیون جراحی های چاقی به عنوان بهترین و قطعی ترین و موثر ترین روش های درمان چاقی در مبتلایان به چاقی و عوارض آن نظیر دیابت ، آپنه خواب ، کبد چرب و ... با BMI > 30 بهترین انتخاب می باشد . و در بیمارانی که چاقی بدون عوارض دارند با BMI > 32.5 کاندید جراحی چاقی خواهند بود . لازم به ذکر است که نوع عمل ارتباطی با BMI نداشته و تعیین نوع عمل وابسته به شرایط کاری ، خانوادگی ، عادات غذایی و زندگی روزمره و نتایج آزمایشات و اندوسکوپی دارد.
بیماران بارها رژیم های غذایی مختلف را تجربه کرده ولی متاسفانه قادر به کاهش وزن در حد وزن ایده آل خود نشده و پس از پایان دوره ی رژیم درمانی به وزنی به مراتب بیشتر از وزن اولیه ی خود بازگشته اند (اثر رژیم های یو یویی)

  • در افرادی که sweet lover(شیرینی خور مفرط) هستند که استفاده از روش های محدود کننده معده کاربردی ندارد و یا درافرادی که بندینگ شده اند ولی کاهش وزن به دلیل شیرینی خوردن بیمار با شکست یا توقف مواجه گردیده است، این عمل بهترین روش درمانی جایگزین میباشد.
  • وجود ریفلاکس معده به مری در بیماران چاق مفرط و یا افرادیکه قبلاً بندینگ شده اند و اینک دچار عوارض دیلاتاسیون مری و ریفلاکس گردیده اند، ایجاب می کند که تکنیک بای پس معده برای بیمار انتخاب شود.
  • بیمارانی که در خارج از کشور زندگی می کنند و یا در مدتی طولانی از وطنشان دور هستند و امکان تنظیم حلقه یا مراجعات مکرر به جراح را ندارند، کاندید خوبی برای این عمل هستند.
  • در بیماران دیابتی عمل بای پس معده به میزان 93% تا ۹۰% بهبودی ایجاد نموده و مرگ ومیر ناشی از این بیماری را کاهش داده است.
  • در عمل بای پس معده کاهش وزن از سایر موارد سریع تر ایجاد می شود.
  • عوارض مهمی چون ریفلاکس معده به مری، زخمهای استازوریدی دیابت نوع دوم هایپرلیبیدمی و پرفشاری خون به میزان 70 تا۹۰ درصد بهبودی می یابد.

عوارض جراحی به روش مینی بای پس و بای پس کلاسیک و اسلیو

عوارض کوتاه مدت

  1. 0.2% احتمال آمبولی
  2. 0.3% احتمال خونریزی
  3. 0.7% احتمال نشتی
  4. 0.1% خطر فوت در تمام جراحی ها

عوارض دراز مدت

در صورت ویزیت های به موقع و پی گیری متناوب فاقد هرگونه عوارض دراز مدت می باشد. در صورت انجام این عمل ها با تجهیزات تخصصی مناسب ، در بیمارستان های مجهز و به دست جراح ماهر و دلسوز دارای مدرک و تاییدیه فوق تخصص لاپاراسکوپی انجام شود، مجموع عوارض مانند سایر اعمال جراحی نظیر کیسه صفرا است.

جراحی مینی بای پس معده

اطلاعات درباره جراحی مینی بای پس معده

ازجمله مزایای این روش

  1. بیشترین میزان کاهش وزن بین اعمال جراحی چاقی
  2. کمترین میزان عود چاقی نسبت به اسلیو و باند معده
  3. برخلاف اسلیو این عمل برگشت پذیر است.
  4. تاثیر بیشتر بر عوارض چاقی نظیر دیابت تیپ دو یا چربی خون
  5. در افراد ریزه خوار و شیرینی خوار و کم تحرک بهتر از سایر عمل ها جواب میدهد.
  6. اگرچه ثابت شده که جراحی چاقی تنها روش درمان دائمی چاقی است اما باید بدانید که جراحی چاقی یک وسیله است در صورتی که از این وسیله خوب استفاده کنید و دستورالعملها و گایدلاینهای ارائه شده و توصیه های انجام شده در جلسات ویزت را با دقت دنبال کنید نتایج معجزه آسا خواهد بود.