حلقه گذاری یا باندینگ معده

حلقه گذاری یا باندینگ معده

باندینگ یا حلقه معده چگونه باعث لاغری می شود؟

این حلقه حجم قسمت فوقانی معده را کوچک می‌کند و با خوردن مقدار کمی از غذا معده پر خواهد شد. اگر خوردن تداوم یابد، باعث استفراغ بیمار می‌شود. در این روش هورمون‌هایی که باعث افزایش اشتها می‌شود، کنترل نمی شوند.

حلقه گذاری یا باندینگ معده

در این روش یک حلقه قابل تنظیم از جنس سیلیکون به دور قسمت اول معده اندکی پایین تر از محل اتصال مری به معده تعبیه می شود و یک مخزن جهت تنظیمات بعدی زیر پوست جدار شکم تعبیه می شود که از طریق تزریق آب مقطر استریل از خارج به داخل این مخزن حلقه تنگ تر می شود در نتیجه میزان غذای ورودی محدود می شود.

مزایا:

  1. طول عمل کوتاهتر نسبت به سایر اعمال جراحی استاندارد
  2. کمترین میزان دستکاری بر روی دستگاه گوارش

معایب:

  1. از نظر میزان کاهش وزن ضعیف تر از روش های دیگر است.
  2. به دلیل جسم خارجی بودن امکان آسیب به جدار معده، ایجاد عفونت، پاره شدن پمپ، جابجا شدن حلقه وجود داشته به گونه ای که 70 درصد حلقه های معده در عرض 4 سال نیاز به خارج کردن پیدا می کند.
  3. از آنجا که تاثیری بر هورمون های گرسنگی و ایجاد کننده چاقی و دیابت ندارد. بیمار همواره درگیری گرسنگی و عدم امکان خوردن بوده لذا به بیمار ناخودآگاه به ریزه خواریو شیرینی خواری رو آورده و در نتیجه کاهش وزن مطلوب نخواهد داشت.
  4. تجربه نشان می دهد که باندینگ معده برای افرادی که شیرینی خور و ریزه خور هستند پاسخ مناسب نمی دهد و به دلیل اتساع قسمت بالای حلقه دچار فتق دیافراگم و وارد شدن بخشی از معده به داخل قفسه صدری و ایجاد درد هنگام خوردن و ریفلاکس شدید می شود.

عوارض باندینگ

ممکن است بیماران هیچ‌وقت احساس سیری نکنند و این یکی از اشکالات روش باندینگ است. در این روش سیستم گوارش دستکاری نمی‌شود. حلقه معده محفظه‌ای دارد که زیر پوست قرار می‌گیرد و هر گاه باند یا حلقه گشاد شود، می‌توان از طریق این محفظه آن را تنگ کرد اما حلقه جسم خارجی است و احتمال عفونت و ایجاد زخم در دیواره معده وجود دارد. جابجا شدن حلقه هم باعث از بین رفتن معده و مشکلی اورژانسی محسوب می‌شود. در صورت بروز هر نوع عارضه‌ای، حلقه باید به سرعت خارج شود. که در این صورت وزن بیمار به سرعت برگشت کرده و حتی از وزن اولیه هم بالاتر می رود.

برگشت چاقی با روش باندینگ

عمر این باند 2 سال است و این 2 سال فرصتی است تا بیمار شیوه زندگی خود را تغییر دهد. این روش هم موقت است و متاسفانه بسیاری از بیماران بعد از خارج کردن باند به وزن اولیه برمی‌گردند. طی یک سال اخیر، در امریکا و اروپا میزان استفاده از باند 18 درصد کاهش یافته است. باندینگ برای بیمارانی که شیرینی دوست دارند، توصیه نمی‌شود. تجربه نشان داده باندینگ تمایل به خوردن شیرینی را بسیار افزایش می‌دهد چون بیماران غذاهای جامد را به سختی می‌خورند ولی بستنی و شکلات را خیلی راحت از باند رد می‌کنند.